حقوقی

حقوقی

حقوقی

حقوقی

سؤالات متداول در مورد ازدواج مجدد مرد

سؤالات متداول در مورد ازدواج مجدد مرد
سؤال 1: اگر در عقدنامه شرط شده باشد که در صورت ازدواج مجدد بدون رضایت همسر اول، زن اول از سوی شوهر وکیل است تا خود را طلاق دهد، حال اگر شوهر بدون رضایت همسر اول ولی با اجازه دادگاه اقدام به ازدواج نماید، آیا باز هم زن اول حق طلاق خواهد داشت؟
جواب: اجازه دادگاه برای ازدواج مجدد لطمه‌ای به حق همسر (زن) اول که ناشی از عقد نکاح و ازدواج و شرطی که به نفع او شده وارد نمی‌آورد و همسر اول برای مطلقه کردن خود حق دارد از طریق دادگاه اقدام نماید.
سؤال 2: اگر شوهر بدون اجازه دادگاه ازدواج مجدد نماید، آنگاه حقوق همسر در ازدواج مجدد آیا قابل مجازات است؟
جواب: دفاتر ازدواج حق ندارند تا بدون حکم دادگاه ازدواج مجدد را ثبت نمایند، از طرفی عدم ثبت واقعه ازدواج جرم محسوب می‌شود و مرتکب به حبس تا یک سال محکوم خواهد شد.
سؤال 3: اگر مرد زن‌داری قصد ازدواج موقت نماید، آیا در این صورت نیز دریافت اجازه دادگاه ضرورت دارد؟
جواب: قانون حمایت خانواده ناظر به ازدواج دائم است و دلیل این امر نیز توانایی مالی مرد در مورد پرداخت نفقه و خرجی زن می‌باشد، در صورتی که در ازدواج موقت نفقه‌ای بر عهده مرد نیست و نیازی به اجازه دادگاه ندارد.
سؤال 4: اگر مرد در زمان عده زن اول بخواهد ازدواج کند، آیا در این صورت نیاز به کسب اجازه از دادگاه دارد؟
جواب: در صورتی که طلاق و جدایی از نوع رجعی، خلع و یا مبارات باشد، که زوج و زوجه در ایام عده حق رجوع و(بازگشت) دارند و زوجه (زن) در این ایام هنوز همسر شرعی زوج (مرد) محسوب می‌شود، مرد برای ازدواج مجدد نیاز به کسب اجازه از سوی دادگاه دارد، اما در صورتی که طلاق از نوع بائن باشد، چون با جاری شدن صیغه طلاق، طلاق محرز و مسلم شده و حق رجوع و بازگشت از بین رفته است، نیازی به کسب اجازه از دادگاه نمی‌باشد.

اعضای مراکز مشاوره خانواده چه کسانی هستند؟


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد